Køer
Køerne på gården var tidligere 'Jersey', men nu har vi skiftet dem ud til racen 'Galloway'. Galloway er en ko, der fungerer rigtig godt som naturplejedyr, da den oprigtig er en skoAstrid og Agnes er født på Hjortøgård i Værløse, hvor deres første måneder gik med at græsse områdets bevoksning ned. Da de var ca. 7 måneder kom de her til gården og er nu en del af gårdens besætning.

20230803 092727
Skolelandbrugets køer

Grise
På gården har vi 'Dansk Sortbroget Dansk Landrace'. Landracen har vi altid 1-2 søer af og nogle gange også en orne. Søerne får på skift et kuld unger, der, når de er gamle nok, bliver slagtet og solgt som flæskestege og andet godt kød.

FB IMG 1642770249375
Dansk sortbroget landrace grise.

Får
Fårene er af racen 'Islandske får'. Deres kraftige pels bliver klippet én gang om året, og om foråret får hvert af de tre får 1-2 lam. 

20230803 093321
Islandske får

Geder
Gederne er som udgangspunkt af racen 'Dansk Landrace', som tidligere har været tæt på at blive udryddet. Først på foråret får hver af de voksne hun geder 1-2 gedekid.

20230803 094306
Dansk landrace ged

Høns
Vi har mange forskellige slags høns - Vi prøver som udgangspunkt at få racer der ligger forskellige farvede æg. Og høns med sunde og rolige gener.

Høns
Høns

Kaniner
Gårdens kaniner er slagtekaniner. Det vil sige, at de er større end kælekaniner, og bliver opdrættet med henblik på at blive slagtet og spist - ligesom gårdens øvrige landbrugsdyr. Et par gange om året får en af vores hunkaniner unger.

Kaniner
Kaniner

Musen Victor

På Skolelandbruget er det muligt at holde de søde små mus. Disse mus er med til at skabe hygge for dem der sidder med dem, men også for at arbejde med fobier over for mus.

20201209 142100
Musen Victor

Katten Thomas O'Malley
Thomas er Skolelandbrugets gårdkat. Han er fuld af krudt og meget legesyg. Og så er han en fantastisk musse- og rotte fanger.

Thomas
Katten Thomas O'maley

Hundene på gården
Sako og Eddie er Johnnys hunde (de sorte), som altid er med på arbejde. Begge hunde er af racen FT Cocker Spaniels.

Eddie (til venstre) er en unghund og øver sig i at skulle med på jagt. Sako (til højre) er en dygtig jagthund og løber gerne om kap med eleverne for at vinde flødeboller. Derudover viser han glædeligt de besøgende, hvordan man opsporer vildt i det høje græs under jagtforløbene. 

Sally er Camillas hund (den lyse). Hun er af racen F1 Labrador. Ligesom Eddie er Sally en unghund der træner til at gå på jagt.

Sally er stort set altid med på arbejde og hjælper glædeligt til i Økohaverne med at hente ting.

20230817 085902 Kopi (2)
Sally, Eddie og Sako

Skolelandbruget på Facebook

Kontakt

Åbningstider:

Området er altid åbent. Hils gerne på dyrene over hegnet. Der, hvor der er stender (stiger) hen over hegnet, må jeg gerne gå ind til dyrene. Men går dyrene væk, er det deres måde at sige tak for besøget på.

Gården er bemandet:

  • Mandag til fredag ​​kl. 8-14.
  • I weekender og på helligdage passer vores unge dyrepassere dyrene. Spørg dem gerne hvis I har spørgsmål. Stalden er åben fra kl. 10-12.

Adresse:

Stavnsholtvej 171
3520 Farum
7235 8200 alle hverdage kl. 8-14

Booking: cast@furesoe.dk

Øvrige henvendelser:jsk1@furesoe.dk

Del: