Køer
I mange år har gårdens køer været af racen 'Dexter', men nu har vi skiftet ud til racen 'Jersey', som er en ko, man kan malke på. Planen er, at vores Jersey-ko skal have en kalv hvert forår.

Køer
Skolelandbrugets køer

Grise
På gården har vi to forskellige slags grise - 'Sortbroget Dansk Landrace' og 'Kunekune'. Landracen har vi altid 1-2 søer af og nogle gange også en orne. Søerne får på skift et kuld unger, der, når de er gamle nok, bliver slagtet og solgt som flæskestege og andet godt kød.
Kunekunerne, Annika og Ingeborg, er gårdens kælegrise, så de bliver ikke slagtet. Kunekune-grisen stammer oprindelig fra New Zealand, hvor den blev holdt som tamgris af Maori-folket.

FB IMG 1642770249375
Dansk sortbroget landrace grise. Solvej og Viola

Får
Fårene er af racen 'Marskfår'. Deres kraftige pels bliver klippet én gang om året, og om foråret får hvert af de tre får 1-2 lam.

Får
Hvidhovedet Marskfår

Geder
Gederne er af racen 'Dansk Landrace', som tidligere har været tæt på at blive udryddet. Først på foråret får hver af de tre geder 1-2 gedekid.

Geder
Dansk landrace ged

Høns
Vi har mange forskellige slags høns - i øjeblikket de imponerende store Brahma-høns, de smukke Skånske Blomster-høns og de meget produktive New Hapshire-høns.

Høns
Høns

Kaniner
Gårdens kaniner er slagtekaniner. Det vil sige, at de er større end kælekaniner, og bliver opdrættet med henblik på at blive slagtet og spist - ligesom gårdens øvrige landbrugsdyr. Et par gange om året får en af vores hunkaniner unger.

Kaniner
Kaniner

Marsvin

Marsvinene er egentlig ikke landbrugsdyr, men for mange børn giver det mening og grounding at side med et roligt marsvin der gerne vil nusses.

Marsvin
Marsvin

Musen Victor

På Skolelandbruget er det muligt at holde de søde små mus. Disse mus er med til at skabe hygge for dem der sidder med dem, men også for at arbejde med fobier over for mus.

20201209 142100
Musen Victor

Katten Thomas O'Malley
Thomas er Skolelandbrugets gårdkat. Han er fuld af krudt og meget legesyg. Og så er han en fantastisk musse- og rotte fanger.

Thomas
Katten Thomas O'maley

Hunden Sako
Sako er Johnnys hund, som ofte er med på arbejde. Han er en dygtig jagthund og god til at hjælpe, når hønsene skal gennes hjem i deres hønsegård. Derudover viser han glædeligt de besøgende hvordan man opsporer vildt i det høje græs under jagtforløbene. 

Sako 2019
Johnnys hund Sako

Hunden Oscar
Camillas hund Oscar er også med på arbejde en gang imellem. Oscar er en rigtig hyggehund, der elsker at spise gulerødder, som børnene har dyrket i skolehaven. Derudover bruges han som formidlingshund, til de mennesker der er bange for hunde. Oscar er en meget rolig hund og egner sig derfor godt til formålet.

Oscar
Camillas hund Oscar

Skolelandbruget på Facebook

Følg os på Instagram

Kontakt

Skolelandbruget og Haver til Maver Furesø

Stavnsholtvej 171
3520 Farum
7235 8200 (8-14)
Booking: cast@furesoe.dk

Øvrige henvendelser: jsk1@furesoe.dk

Åbningstider:

Skolelandbruget er igen åbent hele døgnet rundt. Men husk de almindelige retningslinjer.

 

Gården er bemandet:

Mandag til fredag kl. 8-15.

I weekender og på helligdage passer vores unge dyrepassere dyrene. Spørg dem gerne hvis i har spørgsmål. Stalden er åben fra kl. 10-12.

Området er altid åbent. Hils gerne på dyrene over hegnet.

Der hvor der er stender (stiger) hen over hegnet, må i gerne gå ind til dyrene. Men går dyrene væk, er deres måde at sige tak for besøget.

Del: