Køer
I mange år har gårdens køer været af racen 'Dexter', men nu har vi skiftet ud til racen 'Jersey', som er en ko, man kan malke på. Planen er, at vores Jersey-ko skal have en kalv hvert forår.

Køer
Skolelandbrugets køer

Grise
På gården har vi to forskellige slags grise - 'Sortbroget Dansk Landrace' og 'Kunekune'. Landracen har vi altid 1-2 søer af og nogle gange også en orne. Søerne får på skift et kuld unger, der, når de er gamle nok, bliver slagtet og solgt som flæskestege og andet godt kød.
Kunekunerne, Annika og Ingeborg, er gårdens kælegrise, så de bliver ikke slagtet. Kunekune-grisen stammer oprindelig fra New Zealand, hvor den blev holdt som tamgris af Maori-folket.

Grise
Skolelandbrugets grise

Får
Fårene er af racen 'Marskfår'. Deres kraftige pels bliver klippet én gang om året, og om foråret får hvert af de tre får 1-2 lam.

Får
Skolelandbrugets får

Geder
Gederne er af racen 'Dansk Landrace', som tidligere har været tæt på at blive udryddet. Sidst på vinteren får hver af de tre geder 1-2 gedekid.

Geder
Skolelandbrugets geder

Høns
Vi har mange forskellige slags høns - i øjeblikket de imponerende store Brahma-høns, de smukke Skånske Blomster-høns og de meget produktive New Hapshire-høns.

Høns
Skolelandbrugets høns

Ænder
Vores ænder er af racen 'Moskus', og vi har både hvide og sorte ænder af slagsen. Moskus-ænder elsker at spise vores værste fjender i skolehaven, dræbersneglene. 

Ænder
Skolelandbrugets ænder

Kaniner
Gårdens kaniner er slagtekaniner. Det vil sige, at de er større end kælekaniner, og bliver opdrættet med henblik på at blive slagtet og spist - ligesom gårdens øvrige landbrugsdyr. Et par gange om året får en af vores hunkaniner unger.

Kaniner
Skolelandbrugets kaniner

Marsvin
De mindste dyr på gården. Marsvinene er egentlig ikke landbrugsdyr, men mange af børnene, der besøger gården, synes, de er hyggelige at nusse med.

Marsvin
Skolelandbrugets marsvin

Katten Thomas O'Malley
Thomas er Skolelandbrugets gårdkat. Han er fuld af krudt og meget legesyg.

Thomas
Thomas O'Malley

Hunden Sako
Sako er Johnnys hund, som ofte er med på arbejde. Han er en dygtig jagthund og god til at hjælpe, når hønsene skal gennes hjem i deres hønsegård.

Sako
Sako

Hunden Oscar
Camillas hund Oscar er også med på arbejde en gang imellem. Oscar er en rigtig hyggehund, der elsker at spise gulerødder, som børnenes har dyrket i skolehaven.

Oscar
Oscar

Skolelandbruget på Facebook

Kontakt

Skolelandbruget

Stavnsholtvej 171
3520 Farum
7235 8200 (8-15:30)
Booking: skolelandbruget@furesoe.dk

Øvrige henvendelser: jsk1@furesoe.dk

Åbningstider

Mandag til fredag 8-15:30

Lukket i skoleferier og på helligdage

 

Del: