Bier, bestøvning og honning
Bi-verdenen er en fascinerende enhed. Alle har en rolle og en vigtig grund til at eksistere. Det gælder både for de vilde og de tamme bier. I dette forløb bliver vi klogere på bien som nyttedyr, dets evner og funktioner, både hos de vilde og de "tamme" bier.
Målgruppe: Alle
Varighed: 2 timer
Praktisk info:
- Praktisk tøj
- Penalhus, måske der skal tegnes lidt hvis det ønskes
- Er man allergisk, hav selv antihistamin med
Årstid: Maj til September
Bier, bestøvning og honning
Dette er et forløb hvor børnene vil få mulighed for at komme helt tæt på vores små uundværlige venner.
Hvis forholdene er til det, vil det være muligt at iføre sig bidragter og komme med ind ved siden af staderne.
Med dette forløb er der fokus på honningbien og hvordan vi holder den som husdyr. Det er også muligt at få et anderles forløb, der mere handler om de vilde bier og om biodiversitet.
Vi vil sammen med børnene snakke om biens korte men utrolig flittige liv for, at skaffe pollen og nektar til bistadet.
Vi vil gennemgå biens mange arbejdsprocesser og tale om forskellen på hhv dronning, done og arbejderbi og hvad hver har af funktioner.
Alt efter målgruppe, vil diverse aktiviteter blive tilpasset.
I dette forløb er der både udviklet historiefortælling og diverse bi-lege for at illustrere biens liv.
Det er vigtig at få en forståelse af, at honningbierne er utrolig vigtige for, at vores planter kan blive ved med at reproducere sig selv. Samtidig vil der også blive lagt vægt på, at der også findes mange andre bestøvende insekter og vilde bier. Herunder nævnes der også vigtigheden i biodiversitet og funktionen af denne.
Med de inddragende aktiviteter får man brugt sin krop og sin fantasi til, hvordan man kan kommunikere uden at bruge ord, på samme måde som bierne gør.
Med biforløbet vil vigtigheden af biodiversiteten blive fremhævet og på den måde give eleverne en større forudsætning for, at passe bedre på vores natur og skabe en bedre biodiversitet.
Kontakt
Ring til os
Åbningstider:
Området er altid åbent. Hils gerne på dyrene over hegnet. Der, hvor der er stender (stiger) hen over hegnet, må jeg gerne gå ind til dyrene. Men går dyrene væk, er det deres måde at sige tak for besøget på.
Gården er bemandet:
- Mandag til fredag kl. 8-14.
- I weekender og på helligdage passer vores unge dyrepassere dyrene. Spørg dem gerne hvis I har spørgsmål. Stalden er åben fra kl. 10-12.