Topbillede Skolelandbruget

Dyrene på gården

Skolelandbruget har køer, grise, får, geder, høns, kaniner, marsvin, en kat - og i dagtimerne en hund. Om foråret er der gedekid, lam og kalv. På forskellige tider af året er der smågrise, kanin- og marsvineunger.

Køer

I mange år har gårdens køer været af racen 'Dexter'. Snart skrifter vi ud til racen 'Jersey', som er en ko, man kan malke på. Planen er, at vores nye ko skal have en kalv hvert forår.

Skolelandbrugets køer

Grise

Vi har altid 1-2 søer og nogle gange også en orne. Søerne får på skift et kuld unger, der, når de er gamle nok, bliver slagtet og solgt som flæskestege og andet godt kød.

Skolelandbrugets grise

Får

Fårene er af racen 'Marskfår'. Deres kraftige pels bliver klippet én gang om året, og om foråret får hvert af de tre får 1-2 lam.

Skolelandbrugets får

Geder

Gederne er af racen 'Dansk Landrace', som tidligere har været tæt på at blive udryddet. Sidst på vinteren får hver af de tre geder 1-2 gedekid.

Skolelandbrugets geder

Høns

Vi har én hane og en masse forskellige høns - også nogle, som lægger æg med lysegrøn skal!

Skolelandbrugets høns

Kaniner

Gårdens kaniner er slagtekaniner. Det vil sige, at de er større end kælekaniner, og bliver opdrættet med henblik på at blive slagtet og spist - ligesom gårdens øvrige landbrugsdyr. Et par gange om året får en af vores hunkaniner unger.

Skolelandbrugets kaniner

Marsvin

De mindste dyr på gården. Marsvinene er egentlig ikke landbrugsdyr, men mange af børnene, der besøger gården, synes, de er hyggelige at nusse med.

Skolelandbrugets marsvin

Katten Thomas O'Malley

Thomas er Skolelandbrugets gårdkat. Han er fuld af krudt og meget legesyg.

Hunden Sako

Sako er Johnnys hund, som ofte er med på arbejde. Han er en dygtig jagthund og god til at hjælpe, når hønsene skal gennes hjem i deres hønsegård.

Johnnys Sako


Sidst opdateret 06. februar 2019

» Kontakt

Skolelandbruget

Stavnsholtvej 171
3520 Farum
Tlf.: 7235 8200
E-mail: skolelandbruget@furesoe.dk

Åbningstider:

Man - fre 8.00 - 15.30

Lukket i skoleferier og på helligdage.